С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Йоан Тодоров спечели гигантския слалом за купа "Пампорово"

Националът в алпийските ски, Йоан Тодоров (Юлен) спечели днешния гигантски слалом за купа "Пампорово", който е от календара на ФИС. На писта "Стената" Тодоров (№3) даде общо време от двата манша от 2:02,47 мин. Втори, на 0,22 сек зад него, е съотборникът му Георги Ергин. Трети е Константин Стоилов (Грийн роуд) на 1,00 сек. Участие при мъжете взеха 41 алпийци. При жените, първа е националката Ева Вукадинова (Боровец) с 2:08,90 мин. След нея, на 2,42 сек остана Лойс Джаксън (Вбр), а трета на 5,69 сек е Симона Скробанска (Юлен). Стартираха 11 състезателки от 4 държави. Пълните резултати са на сайта www.bfski.com.
Утре състезанията в Пампорово продължават със слалом.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори