С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Успешно приключи обучението по ски бягане на децата от Троян

Насоченият към децата социален проект на Българската федерация по ски, Министерството на младежта и спорта, Регионалните управления по образование с подкрепата на водещия български телеком А1 - "Научи се да караш ски", в 12-ото си издание успешно бяха обучени още 50 ученици от Троян на ски бягане. Тази година на Беклемето за втори път ученици от 1 до 4 клас минават обучение в този спорт и за първи път в алпийските ски. Във финала на предвидения курс по ски бягане, участие взеха деца от троянските училища - СУ "Васил Левски" (22), СУ "Св. Климент Охридски" (7), НУ "Христо Ботев" (13) и ОУ "Васил Левски" (3). Те получиха професионално 4-дневно обучени по ски бягане от квалифицирани инструктори. На финала децата участваха и в състезание, като всички се забавляваха и се заредиха с положителни емоции. Обучението на Беклемето продължава с алпийски ски. През 2020, "Научи се да караш ски" ще обхване 2355 деца от Троян, Плевен, София, Банско, Самоков, Смолян, Пловдив и Кюстендил.

Пл. Вълков, пресаташе БФСки

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори