С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СКИ

Министерство на младежта и спорта

Ски бягане 10.09.2020

133 състезатели стартираха в Държавното лятно първенство по ски бягане

Държавното лятно първенство по ски бягане с ролкови кънки стартира днес на Юндола-Белмекен. Организатор е Българска федерация по ски, като първенството ще продължи до 12 септември. Ръководител на състезанието е Милуш Иванчев. Участие взимат 133 състезатели от 9 клуба. При мъжете в класическия стил – изкачване на 9 км първи е Симеон Деянов (Узана 2007) с време 21:59,4 мин. Втори е Станимир Беломъжев (Амбарица Ски) с 22:56,0 мин, а трети Тодор Малчов (Александър Логистик) с 23:17,5 мин. При жените на 5 км титлата е за Нанси Окоро (Александър Логистик) с 13:53,6 ми. Среброто е за Калина Недялкова (Александър Логистик) с 14:23,1 мин, а трета е Дева-Мария Драгиева (Ком) с 16:17,0 мин. Призьорите при мъжете бяха наградени от Георги Бобев (на снимката), вицепрезидент на БФСки. Иван Тодоров, член на УС на БФСки награди жените. Всички резултати може да видите на сайта www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Ски бягане 27.09.2020

Малчов и Недялкова са №1 на Купа „Велинград“

Тодор Малчов и съотборничката му Калина Недялкова спечелиха първите места при мъжете и жените от състезанието с ролкови ски за Купа „Велинград“.

In memoriam

Напусна ни големият български състезател и треньор по ски бягане Димитър Петров

Приключи общото събрание на Българската федерация по ски

Годишното общо събрание на членовете на Българската федерация по ски се проведе днес в сградата на ММС в София. Участие взеха клубовете, които са членове на БФСки, като бяха спазени и всички противоепидемични мерки.

генерални спонсори

партньори