С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Влади Зографски преодоля квалификацията във Висла

Най-добрият български ски скачач, Владимир Зографски преодоля квалификацията за първия старт от сезона на Световната купа, в полския зимен център Висла.

По-рано днес 27-годишният Зографски получи 96.1 точки след скок от 115.5 метра, което му отреди 42-о място в квалификацията.
Първи е трикратният олимпийски шампион Камил Стох (Полша) със 135.3 точки и скок от 132.0 метра.
Носителят на Световната купа за миналия сезон, Щефан Крафт от Австрия остана 22-и със 108.3 точки след постижение от 118.0 метра.
В квалификацията участваха общо 64 състезатели, като 50 от тях се класират за неделното състезание. Утре във Висла предстои отборен скок-скок. Евроспорт 1 ще излъчи финала в неделя от 16,50 ч (б.в.). Успех Влади!

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори