С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Силен старт за Алберт Попов в Европейската купа

Водещият ни алпиец, Алберт Попов стартира силно участието си в Европейската купа. В днешния слалом, във Вал ди Фаса (Ит), националът ни зае 11-о място от 120 участници. В първия манш Попов бе 14-и, но с по-силен втори той финишира на 11-о място в крайното класиране, с 1:53,27 мин. Първи с 1:51,29 мин е звездата на Франция и Световната купа в слалома Клеман Ноел. Втори с 1:51,90 мин е Стефано Грос (Ит), а трети с 1:52,12 мин е асът на швейцарците, Лука Ерни. Камен Златков започна добре първия манш, но малко след средата пропусна врата и не завърши. Утре, отново във Вал ди Фаса е вторият слалом за ЕК. Както и днес, участие ще вземат всички актуални звезди от Световната и Европейската купа. За 11-ото си място Алберт Попов взима 24 т за Европейската купа. Силното му представяне е и подарък за рождения ден на неговия треньор, Ивайло Борисов.

 

На снимката: Алберт Попов след финала на слалома

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Състезателите на БФСки гонят 10 квоти за олимпиадата в Пекин

Ръководството на Българската федерация по ски (БФСки) се надява на десет квоти за зимните Олимпийски игри в Пекин през февруари 2022.

Камен Златков с перфектен старт на сезона

Камен Златков с перфектен старт на сезона. Софиянецът завърши четвърти на 0,97 сек от победителя.

генерални спонсори
партньори