С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Камен Златков спечели първия слалом в Банско

Националът ни в алпийските ски, Камен Златков (Мотен) спечели първия слалом за ФИС в Банско, който ще бъде валиден и за държавно първенство за юноши и девойки за сезон 2019/2020.
На отлично подготвената от домакините от „Юлен“ писта №8, Камен постигна време от 1:16,18 мин. Втори е неговият брат Калин Златков (Юлен) на 2,10 сек, а трети се нареди Йоанис Приос (Гър) на 2,19 сек. Йоан Тодоров (Юлен) е пети, на 3,91 сек. Първите две места при жените са за водещите ни алпийки. Победата днес бе за Ева Вукадинова (Боровец) с време с 1:25,14 мин. Юлия Златкова (Юлен) е втора на 1,45 сек. Трета на 6,18 сек е Йелена Вуйчич (Черна гора). Участие в стартовете при мъжете и жените днес взеха 40 състезатели от 7 нации. Организатори са БФСки, Юлен АД и Ски курорт Банско.
Пълните резултати очаквайте на сайта www.bfski.com.
Утре на писта №8 в Банско ще се проведе и вторият слалом валиден за държавното първенство за сезон 2019/2020.

На снимката: Камен Златков атакува врата по време на днешното състезание
Фото Иван Обрейков

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори