С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Министър Красен Кралев награди Цеко Минев с „Венец на победителя“

Президентът на Българската федерация по ски, Цеко Минев бе награден с най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“. Призът му бе връчен лично от Красен Кралев, министър на младежта и спорта по време на шестото издание на „Нощта на шампионите“. Цеко Минев беше отличен като личност с голям принос за развитие на зимните спортове в България. 

На церемонията, министър Кралев връчи „Венец на победителя“ и на други заслужили спортисти и личности, допринесли за развитието на българския спорт. 

„Благодаря на организаторите за високото признание, което получавам за дългогодишния си труд. През 2003-а година, когато бях избран за президент на федерацията по ски всички ми казваха, че съм луд. Никой не можеше да повярва, че България ще има носител на големия кристален глобус на ФИС. Аз също не бях убеден. След това мнозина бяха скептично настроени, че състезание по спускане за Световната купа не може да се проведе в България, но и това се случи. Българин стана световен шампион в ски скока при младежите, нещо за което само си бяхме мечтали. Явно нещата, които сме постигнали, са в една наистина добра градация и трябва да се благодари на всички състезатели, треньори, деятели, на всички зимни курорти, защото без тяхната подкрепа нашите спортове няма как да се развиват. Нашите спортове са такива, че без да има съответната инфраструктура няма как да се получи. Благодаря на всички наши спонсори и разбира се на държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта, която винаги безрезервно ни е подкрепяла. Мисля, че сме на правилния път и това ни дава сили и увереност да продължаваме все така напред. Благодаря Ви още един път за признанието.“, заяви Цеко Минев при награждаването.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори