С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Министър Красен Кралев награди Цеко Минев с „Венец на победителя“

Президентът на Българската федерация по ски, Цеко Минев бе награден с най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“. Призът му бе връчен лично от Красен Кралев, министър на младежта и спорта по време на шестото издание на „Нощта на шампионите“. Цеко Минев беше отличен като личност с голям принос за развитие на зимните спортове в България. 

На церемонията, министър Кралев връчи „Венец на победителя“ и на други заслужили спортисти и личности, допринесли за развитието на българския спорт. 

„Благодаря на организаторите за високото признание, което получавам за дългогодишния си труд. През 2003-а година, когато бях избран за президент на федерацията по ски всички ми казваха, че съм луд. Никой не можеше да повярва, че България ще има носител на големия кристален глобус на ФИС. Аз също не бях убеден. След това мнозина бяха скептично настроени, че състезание по спускане за Световната купа не може да се проведе в България, но и това се случи. Българин стана световен шампион в ски скока при младежите, нещо за което само си бяхме мечтали. Явно нещата, които сме постигнали, са в една наистина добра градация и трябва да се благодари на всички състезатели, треньори, деятели, на всички зимни курорти, защото без тяхната подкрепа нашите спортове няма как да се развиват. Нашите спортове са такива, че без да има съответната инфраструктура няма как да се получи. Благодаря на всички наши спонсори и разбира се на държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта, която винаги безрезервно ни е подкрепяла. Мисля, че сме на правилния път и това ни дава сили и увереност да продължаваме все така напред. Благодаря Ви още един път за признанието.“, заяви Цеко Минев при награждаването.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Талантите ни в ски скока със стартове в Руполдинг

Младите български таланти в ски скока участваха във финалите на лятната верига за момичета и момчета в Руполдинг (Гер).

БФСки и НСА подписаха договор за дългосрочно партньорство

Договор за дългосрочно сътрудничество подписаха днес президентът на Българската федерация по ски и член на Съвета на ФИС Цеко Минев и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов.

Купа „Самоков“ – „Мемориал Сотир Сотиров“

Точно 21 състезатели по ски скок взеха участие в четвъртото издание на Купа „Самоков“, вече „Мемориал Сотир Сотиров“.

генерални спонсори
партньори