С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Министър Красен Кралев награди Цеко Минев с „Венец на победителя“

Президентът на Българската федерация по ски, Цеко Минев бе награден с най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“. Призът му бе връчен лично от Красен Кралев, министър на младежта и спорта по време на шестото издание на „Нощта на шампионите“. Цеко Минев беше отличен като личност с голям принос за развитие на зимните спортове в България. 

На церемонията, министър Кралев връчи „Венец на победителя“ и на други заслужили спортисти и личности, допринесли за развитието на българския спорт. 

„Благодаря на организаторите за високото признание, което получавам за дългогодишния си труд. През 2003-а година, когато бях избран за президент на федерацията по ски всички ми казваха, че съм луд. Никой не можеше да повярва, че България ще има носител на големия кристален глобус на ФИС. Аз също не бях убеден. След това мнозина бяха скептично настроени, че състезание по спускане за Световната купа не може да се проведе в България, но и това се случи. Българин стана световен шампион в ски скока при младежите, нещо за което само си бяхме мечтали. Явно нещата, които сме постигнали, са в една наистина добра градация и трябва да се благодари на всички състезатели, треньори, деятели, на всички зимни курорти, защото без тяхната подкрепа нашите спортове няма как да се развиват. Нашите спортове са такива, че без да има съответната инфраструктура няма как да се получи. Благодаря на всички наши спонсори и разбира се на държавата в лицето на Министерството на младежта и спорта, която винаги безрезервно ни е подкрепяла. Мисля, че сме на правилния път и това ни дава сили и увереност да продължаваме все така напред. Благодаря Ви още един път за признанието.“, заяви Цеко Минев при награждаването.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори