С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Пореден силен слалом за Алберт Попов

Най-добрият ни слаломист, Алберт Попов направи днес поредния си силен старт в Световната купа. В първия манш, Аби стартира с 26-и номер, но с точно и бързо спускане даде шесто време. Във втория, трасето доста омекна, а на всичко отгоре, екипът поддържащ пистата вкара доста киша в дупките по трасето и то преди да се пуснат последните 8. При тези екстремни условия, Попов даде 23-о време за крайното класиране, но показа на всички, че неизбежното скоро ще се случи и той ще влезе в топ 5. Победата е за Хенрик Кристоферсен (Нор). Със спечелените в пети пореден слалом за СК точки, Алберт вече има 83 и заема 26-о място за малката купа в дисциплината. Слаломът днес бе последен преди световното в Кортина д’ Ампецо (8-21 февруари).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Общото събрание на БФСки прие 4-годишна програма за развитие на зимните спортове

Общото събрание на Българската федерация по ски се състоя днес и прие програма за развитие на спортовете в четирите си направления от 2022 до 2026 г.

Италианската скиорка Луиза Бертани избра да се състезава за България

Талантливата италианска алпийка, Луиза Бертани избра да се присъедини към Българската федерация по ски.

Световна купа по сноуборд се завръща в Банско

Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

генерални спонсори
партньори