С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов слага "Банско" на каската

Водещият български алпиец, Алберт Попов подписа днес официален договор с „Юлен“, концесионер на ски курорт №1 Банско. По силата на контракта, Попов ще сложи името на Банско на своята каска за стартовете, които му предстоят.
„Много се радвам, че в тези трудни времена в които много фирми имат затруднения, от „Юлен“ ми подават ръка с този договор, коментира Попов.
От страна на „Юлен“, Иван Обрейков - маркетинг директор на фирмата пожела на Алберт нови успехи по белите писти и много здраве.
Попов в момента тренира в Банско и се готви за участието си на Световното в Кортина Д’Ампецо. В Италия Алберт ще участва в гигантския слалом и слалома.
„Чувствам се отлично след изявите ми в последния месец, заяви Попов на онлайн пресконференцията на БФСки днес. – Сезонът не започна по очаквания от мен начин, но през януари успях да покажа формата, за която твърдях, че съм влезнал. За Световното и останалите стартове до края на сезона ще дам всичко от себе си, защото знам, че съм много стабилен“.
„С изявите си в последния месец Алберт показа на всички, че мястото му е сред топ скиорите в света в дисциплината слалом, и ние трябва да сме много горди, заяви Цеко Минев, президент на БФСки. - Имаме няколко сценария с всички необходими мерки, като те ще бъдат проиграни до дните преди стартовете, за да няма изненади. В постоянен контакт сме с ръководството на ФИС и здравните власти в България, за да спазим всички изисквания. Надявам се, въпреки сложната ситуация да се поздравим с успешно провеждане на двете най-големи спортни прояви в България за годината“. Минев благодари на спонсорите на двете прояви, за подкрепата, която оказват на организационния комитет.
Вицепрезидентът на БФСки, Георги Бобев поздрави Алберт за изявите му и му пожела успех и в следващите стартове и тези на Световната купа в Банско.
„Преди няколко дни се навършиха 4 години от победата за Световната купа по сноуборд на Радо Янков в Банско. Да спечели тук българин старт от Световната купа бе невероятна емоция. Пожелавам на Алберт от все сърце един ден да постигне същото и да ни зарадва с победа за Световната купа в Банско, на Бъндеришка поляна, каза Бобев. Според него подготовката за Световната купа и младежкото световно върви по план.
„За голямо наше съжаление стартовете в Банско ще се проведат без публика, разкри още Бобев. – Това се прави, за да гарантираме максимална сигурност на всички участници“. Досега за СК в Банско заявени за участие са 72-а състезатели от 22 нации. Заявки за участие на младежкото световно са изпратили 92-а скиори от 44 нации.
„Близо 200 човека ще участват в подготовката на пистите и организацията в тях по време на състезанията, обяви Виктор Гичев, директор на СК и младежкото световно. Същинската работа по пистата започва от 14 февруари. Снежният контрол в Банско е поверен на Гичев, което е голяма чест за страната ни, защото в почти всички Световни купа това се прави от рейс-директорите или технически делегати, които винаги са от друга държава. Това е поредно доказателство за перфектната работа на екипите ръководени от Гичев.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Камен Златков: Целта ми е да стана по-стабилен

Българският национал в алпийските ски, Камен Златков заяви днес, че се надява на добро представяне през предстоящия сезон.

Алберт Попов: Мястото ми е в топ 10 на Световната купа

Алберт Попов вярва, че може да влезе сред десетте най-добри слаломисти в света през предстоящия сезон

Радо Янков: Сбъдната мечта е за мен да карам пред родна публика

Радослав Янков заяви на пресконференцията на БФСки днес, че е щастлив, че Банско ще приеме стартове от Световната купа през предстоящия сезон

генерални спонсори
партньори