С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов слага "Банско" на каската

Водещият български алпиец, Алберт Попов подписа днес официален договор с „Юлен“, концесионер на ски курорт №1 Банско. По силата на контракта, Попов ще сложи името на Банско на своята каска за стартовете, които му предстоят.
„Много се радвам, че в тези трудни времена в които много фирми имат затруднения, от „Юлен“ ми подават ръка с този договор, коментира Попов.
От страна на „Юлен“, Иван Обрейков - маркетинг директор на фирмата пожела на Алберт нови успехи по белите писти и много здраве.
Попов в момента тренира в Банско и се готви за участието си на Световното в Кортина Д’Ампецо. В Италия Алберт ще участва в гигантския слалом и слалома.
„Чувствам се отлично след изявите ми в последния месец, заяви Попов на онлайн пресконференцията на БФСки днес. – Сезонът не започна по очаквания от мен начин, но през януари успях да покажа формата, за която твърдях, че съм влезнал. За Световното и останалите стартове до края на сезона ще дам всичко от себе си, защото знам, че съм много стабилен“.
„С изявите си в последния месец Алберт показа на всички, че мястото му е сред топ скиорите в света в дисциплината слалом, и ние трябва да сме много горди, заяви Цеко Минев, президент на БФСки. - Имаме няколко сценария с всички необходими мерки, като те ще бъдат проиграни до дните преди стартовете, за да няма изненади. В постоянен контакт сме с ръководството на ФИС и здравните власти в България, за да спазим всички изисквания. Надявам се, въпреки сложната ситуация да се поздравим с успешно провеждане на двете най-големи спортни прояви в България за годината“. Минев благодари на спонсорите на двете прояви, за подкрепата, която оказват на организационния комитет.
Вицепрезидентът на БФСки, Георги Бобев поздрави Алберт за изявите му и му пожела успех и в следващите стартове и тези на Световната купа в Банско.
„Преди няколко дни се навършиха 4 години от победата за Световната купа по сноуборд на Радо Янков в Банско. Да спечели тук българин старт от Световната купа бе невероятна емоция. Пожелавам на Алберт от все сърце един ден да постигне същото и да ни зарадва с победа за Световната купа в Банско, на Бъндеришка поляна, каза Бобев. Според него подготовката за Световната купа и младежкото световно върви по план.
„За голямо наше съжаление стартовете в Банско ще се проведат без публика, разкри още Бобев. – Това се прави, за да гарантираме максимална сигурност на всички участници“. Досега за СК в Банско заявени за участие са 72-а състезатели от 22 нации. Заявки за участие на младежкото световно са изпратили 92-а скиори от 44 нации.
„Близо 200 човека ще участват в подготовката на пистите и организацията в тях по време на състезанията, обяви Виктор Гичев, директор на СК и младежкото световно. Същинската работа по пистата започва от 14 февруари. Снежният контрол в Банско е поверен на Гичев, което е голяма чест за страната ни, защото в почти всички Световни купа това се прави от рейс-директорите или технически делегати, които винаги са от друга държава. Това е поредно доказателство за перфектната работа на екипите ръководени от Гичев.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори