С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

"Юлен" с най-много титли от първенството на ски и сноуборд учителите в Банско

Отборът на "Юлен" спечели най-много първи места - 5 от проведеното в Банско държавно първенство за ски и сноуборд учители. Воденият от Георги Главчев тим взе първите места в гигантския слалом при мъжете до 35 г - Костадин Мутафчиев, над 35 Георги Главчев и жени над 35 г - Ани Тренчева. При мъжете над 50 г първи е Васил Джамбазов - БФХ, а при дамите до 35 г Нина Тодорова - БФХ. При паралелните щафети, които са съставени от 2 скиори и един сноубордист, като задължително в тима има и жена златните медали спечелиха състезателите на "Витоша ски". "Юлен" е победител и при демотимовете. В сноуборда победители са - до 50 г Георги Дивизиев (Юлен), над 35 г Илиян Караджинов (Бороспорт), до 35 г Николай Ковачев (Бороспорт), жени до 35 г Райна Тодорова (Пирин 2000). Участие в шампионата на Банско взеха 102-ма ски учители и 48 сноубордисти от цяла България. Организатор е БФСки - направление "Ски и сноуборд инструктори" и "ЮЛЕН" АД, концесионер на ски зона Банско. Всички участници останаха много доволни от отличните снежни условия в курорта и перфектната организиция. Официалното закриване и награждаването на призьорите ще е тази вечер в х-л "Стражите". В момента в Банско има над 1,3 м сняг, а картите вече са с 20% намаление. Сезонът в курорта се закрива на 6 април.

на снимката: Шампионът в категория над 35 г Георги Главчев атакува поредната врата в стил Алберто Томба

фото Иван Обрейков

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори