С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Скиорите на „Юлен“ спечелиха титлите в гигантския слалом

Алпийците на „Юлен“ Йоан Тодоров (№27) и Юлия Златкова (№3) спечелиха титлите в гигантския слалом от националното първенство за мъже и жени в Банско.

В старта при мъжете, който е от календара на ФИС, участваха 40 алпийци от 14 държави. Организатори са БФСки и „Юлен“. Победата е за Исток Родес (Хърв - №27) с време 1:47,81 мин. На световното в Кортина Д'Ампецо 2021, хърватинът зае шесто място в слалома. Втори, на 2,67 сек е Хюг Макадам (Австралия - №29). Йоан Тодоров е трети на 2,75 сек и взима титлата в дисциплината, като най-предно класирал се български състезател. Това е трета титла за Йоан в гигантския слалом от шампионатите на България. Шампионът за 2019-а, Алберт Попов (Мотен) не завърши първия манш, а Камен Златков (Мотен), който бе втори след първия манш не завърши втория.

При жените първа е Луиза Бертани (Ит - №1) с 1:50,62 мин. Юлия Златкова (Юлен) е втора на 7,31 сек, а Ева Вукадинова (Боровец - №4) е трета на 7,69 сек. Златкова е шампионка на България в дисциплината. Вчера Юлия спечели и титлата в гигантския при девойките до 18 г.

Пълните резултати може да намеритe на www.bfski.com.

На 2 април в Банско ще се проведе и националното първенство в дисциплината слалом.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори