С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Скоро ще стигна и до подиум в Световната купа

Алберт Попов е сигурен, че много скоро ще дойде моментът, в който той ще се качи на почетната стълбичка в старт за Световната купа. Завършилият преди дни състезателен сезон бе поредният силен за 23-годишния Попов. Със спечелените 90 точки, той завърши 26-и в генералното класиране на слалом за Световната купа. От тях, той спечели 40 само от шестото си място на слалома в Шладминг през януари, заради което бе избрах за спортист №1 в анкетата на месец януари на Пресклуб България. Поради многото състезания и тренировки, Алберт успя да получи наградата си едва днес. Заедно с него, на церемонията бяха личният му треньор Ивайло Борисов и Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки.
„Избирането ми за спортист №1 на януари е голямо признание за мен и за труда, който полагам, коментира Попов. – В последните 3 сезона съм в „шамарите“ в ските. Продължавам да работя усилено и се надявам скоро да стигна и до място на почетната стълбичка за Световната купа. Благодаря на моя екип, на спонсорите и на Българската федерация по ски за подкрепата, защото без тях щеше да е много трудно да стигнем до тези успехи. През тези години, с екипа ми показахме, че сме упорити и не се отказваме, това ни доставя удоволствие" - допълни още Попов. 10-дневната почивка за Алберт след края на сезона вече е минало и той е подновил подготовка за новия сезон, който включва и Зимните олимпийски игри в Пекин.
„Това признание от медиите ни дава допълнителен стимул да продължим да се развиваме и да преследваме все по-добри резултати, заяви и Иво Борисов.

Алберт разказа пред медиите как се е справил с предизвикателството пандемия. „В началото като ни затвориха, станах повече домошар. Това в началото ми харесваше, но после ми омръзна. Най-доволна от ситуацията бе приятелката ми, която иначе рядко ме вижда през сезона", разказа още Попов.
Заради пандемията, алпиецът е трябвало да минава на тестове за Covid-19 през 3 дни, което му е попречило да бъда максимално концентриран за всеки старт. Въпреки дългия сезон, Попов все още не е карал вируса, а и не се е ваксинирал. „Ако ни задължат за Олимпиадата в Пекин да се ваксинираме ще го направя, каза Попов.

Според Георги Бобев, Covid-паспортите за всички ангажирани със стартовете на ФИС ще останат валидни и за следващия сезон.
„Заради пандемията този сезон бе доста труден, но като цяло успяхме да се справим добре, коментира пред медиите Бобев. – Водещите ни спортисти показаха стабилни резултати, но имаше и такива, които не разкриха пълния си потенциал. През май ще направим цялостен анализ по направления и ще решим как ще работим през новия сезон, който е много важен, защото е олимпийски. Към днешна дата игрите в Пекин са пълна загадка, защото много от тестовите състезания, включително и тези в алпийските ски не успяха да се проведат. Като най-голяма зимна федерация ние разчитаме да спечелим 9-10 квоти за Пекин", каза още Бобев. Той разкри също така, че страната ни е в календара за домакинство на световна купа в ските през сезон 2022/2023.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Калина Недялкова спечели първия старт за Купа „Рол ски“ в Сапарева баня

Националката Калина Недялкова спечели първия старт при жените от Купа „Рол ски“ в Сапарева баня.

Владимир Зографски с трета победа във веригата Гран при

Владимир Зографски продължи и днес доминацията си в лятната верига Гран При по ски-скок.

Влади Зографски удържа първото място във веригата Гран при

Най-добрият ни ски скачач, Владимир Зографски, днес завърши шести в поредния старт от лятната верига Гран При

генерални спонсори
партньори