С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов: Скоро ще стигна и до подиум в Световната купа

Алберт Попов е сигурен, че много скоро ще дойде моментът, в който той ще се качи на почетната стълбичка в старт за Световната купа. Завършилият преди дни състезателен сезон бе поредният силен за 23-годишния Попов. Със спечелените 90 точки, той завърши 26-и в генералното класиране на слалом за Световната купа. От тях, той спечели 40 само от шестото си място на слалома в Шладминг през януари, заради което бе избрах за спортист №1 в анкетата на месец януари на Пресклуб България. Поради многото състезания и тренировки, Алберт успя да получи наградата си едва днес. Заедно с него, на церемонията бяха личният му треньор Ивайло Борисов и Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки.
„Избирането ми за спортист №1 на януари е голямо признание за мен и за труда, който полагам, коментира Попов. – В последните 3 сезона съм в „шамарите“ в ските. Продължавам да работя усилено и се надявам скоро да стигна и до място на почетната стълбичка за Световната купа. Благодаря на моя екип, на спонсорите и на Българската федерация по ски за подкрепата, защото без тях щеше да е много трудно да стигнем до тези успехи. През тези години, с екипа ми показахме, че сме упорити и не се отказваме, това ни доставя удоволствие" - допълни още Попов. 10-дневната почивка за Алберт след края на сезона вече е минало и той е подновил подготовка за новия сезон, който включва и Зимните олимпийски игри в Пекин.
„Това признание от медиите ни дава допълнителен стимул да продължим да се развиваме и да преследваме все по-добри резултати, заяви и Иво Борисов.

Алберт разказа пред медиите как се е справил с предизвикателството пандемия. „В началото като ни затвориха, станах повече домошар. Това в началото ми харесваше, но после ми омръзна. Най-доволна от ситуацията бе приятелката ми, която иначе рядко ме вижда през сезона", разказа още Попов.
Заради пандемията, алпиецът е трябвало да минава на тестове за Covid-19 през 3 дни, което му е попречило да бъда максимално концентриран за всеки старт. Въпреки дългия сезон, Попов все още не е карал вируса, а и не се е ваксинирал. „Ако ни задължат за Олимпиадата в Пекин да се ваксинираме ще го направя, каза Попов.

Според Георги Бобев, Covid-паспортите за всички ангажирани със стартовете на ФИС ще останат валидни и за следващия сезон.
„Заради пандемията този сезон бе доста труден, но като цяло успяхме да се справим добре, коментира пред медиите Бобев. – Водещите ни спортисти показаха стабилни резултати, но имаше и такива, които не разкриха пълния си потенциал. През май ще направим цялостен анализ по направления и ще решим как ще работим през новия сезон, който е много важен, защото е олимпийски. Към днешна дата игрите в Пекин са пълна загадка, защото много от тестовите състезания, включително и тези в алпийските ски не успяха да се проведат. Като най-голяма зимна федерация ние разчитаме да спечелим 9-10 квоти за Пекин", каза още Бобев. Той разкри също така, че страната ни е в календара за домакинство на световна купа в ските през сезон 2022/2023.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Общото събрание на БФСки прие 4-годишна програма за развитие на зимните спортове

Общото събрание на Българската федерация по ски се състоя днес и прие програма за развитие на спортовете в четирите си направления от 2022 до 2026 г.

Италианската скиорка Луиза Бертани избра да се състезава за България

Талантливата италианска алпийка, Луиза Бертани избра да се присъедини към Българската федерация по ски.

Световна купа по сноуборд се завръща в Банско

Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

генерални спонсори
партньори