С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Почина бившият президент на ФИС Джан Франко Каспер

На 77 години почина бившият президент на Международната федерация по ски (ФИС), Джан Франко Каспер. Той работи 46 години за ФИС, като в последните 23 бе президент на най-голямата зимна федерация. В началото на юни 2021, Каспер се оттегли от поста и на негово място конгресът избра Йохан Елиаш. Дни преди началото на конгреса, Каспер бе приет в болница заради проблеми със сърцето. Каспер бе член на МОК от 2000 до 2018 и на Световната анти-допингова агенция от 2003. Също така той бе и президент на Асоциацията на олимпийските зимни спортове. Имах привилегията да познавам Джан Франко от 25 години. С него имам много скъпи спомени. Той ще липсва много на ФИС и световния спорт. От името на цялото семейство на ФИС искам да изкажа искрени съболезнования на семейството на Каспер“.
Каспер е роден в Санкт Мориц и започва кариерата си, като журналист в местния вестник. След това се мести в туристическата индустрия. Малко след това, бившият президент на ФИС Марк Ходлер го привлича да поеме поста генерален секретар на Международната федерация по ски. Това е първата стъпка на Каспер в дългата му кариера във ФИС. През 1998 г той е избран за президент на ФИС. Каспер е женен и има един син. До последно той живееше в Тюн.
Каспер бе голям приятел на българските ски. През последните 15 години той идваше често за откриването на сезона в Банско и за стартовете от Световната купа. Каспер води и календарната конференция на ФИС, която се състоя във Варна. Той е Доктор Хонорис кауза на НСА „В. Левски“. По време на визитите си в България той разговаря с президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев.
Ръководството на БФСки изразява своите съболезнования към семейството на Каспер.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори