С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Влади Зографски с нов силен резултат в лятната Гран при

Поредно силно представяне в лятната Гран при по ски скок направи днес Владимир Зографски. Асът ни зае 10-о място на 90-метровата шанца в Хинценбах (Ав). Зографски завърши с 234,1 т, като след първия опит бе 12-и. Победител днес е Юкия Сато (Яп) с 246,7 т, пред сънародника си Ройо Кобаяши с 245,1 т и Карл Гейгер (Гер) с 244,2 т. Със спечелените точки, Влади вече е 11-и в генералното класиране за Гран при със 132 т. Досега през сезона той има още 2 влизания в топ 10. Зографски бе 3-и и 7-и в Шучинск (Каз), като това е най-силният сезон в летните стартове в кариерата му. Лидер за Гран при Халвор Егнер Гранеруд (Нор) с 300 т. На 1 и 2 октомври са финалите на веригата в Клингентал (Гер).

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

„Научи се да караш ски“ на Беклемето преключи със 188 обучени деца

Точно 188 деца от 1 до 4 клас завършиха своето обучение на Беклемето по ски и ски бягане в 15-ото издание на „Научи се да караш ски“.

Алберт Попов получи приза за „Спортист №1 на София“ за 2023 г

Попов заслужи признанието „Спортист №1 на София за 2023 г.“ с първия си подиум в Световната купа по алпийски ски при третото място на слалома в Палисейдс Тахо и с 15-ата позиция в крайното класиране за дисциплината през сезона.

 

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

На 10 февруари 2024 г. Visa България, Българската федерация по ски (БФСки) и Fibank (Първа инвестиционна банка) организираха специална гала вечеря, която обедини известни личности около кауза на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

 

генерални спонсори
партньори