С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

България победи Румъния при младите таланти в ски скока

Ръжнов (Рум) бе домакин на двустранния турнир по ски скок за млади таланти между България и Румъния. В него нашите млади звезди показаха значителен напредък и доминираха спортно-технически над Румънските си колеги, които от повече от 10 години разполагат с комплекс за ски скок на стойност 15 милиона евро.

При момичетата спечелиха Божидара Бакова до 15 г и Рая Кръстанова до 12 години.

При момчетата до 12 години победи Цветан Тонев, а до 15 години Симеон Николов, Алек Фешев и Ивайло Димитров окупираха подиума.

Интересен факт в случая е, че българските състезатели се подготвят предимно на 10 и 15-метровите шанци в Самоков и София, докато румънските таланти могат да тренират на 40 и 70-метрови шанци.

Отборът към Българската Федерация по ски планира участие в популярното Руско Коледно турне в началото на януари.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори