С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов с исторически резултат в ските

Звездата на българските алпийски ски Алберт Попов постигна днес най-добрия резултат в кариерата си в Европейската купа. В слалома в Обереген (Ит) националът ни зае призовото трето място, като остана само на 0,83 сек от победителя Александър Стен Олсен (Нор). Втори, на 0,55 от норвежеца е Антон Тремел (Гер). Заедно с Аби на третата позиция е френската легенда Виктор Мюфа-Жанде. В първия манш Попов бе осми, но във втория кара безупречно и се качи на подиума. Досега най-доброто класиране на софиянеца в Европейската купа бе осмото място на гигантски слалом през 2018-а във Фолгария-Лавароне. Преди 2 дни във Вал д'Изер (Фр), Попов зае 16-о място за Световната купа в първия слалом за сезона. Вторият ни участник днес в Обереген - Камен Златков завърши 29-и на 4,92 сек от победителя, като в първия манш бе 38-и. Класирането на Попов е най-доброто в алпийските ни ски за Европейска купа след Петър Попангелов. Утре националите ни ще стартират и в слалома за ЕК във Вал ди Фаса (Ит).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори