С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов удържа третото място за Европейската купа

Алберт Попов запази третото място в генералното класиране за Европейската купа в дисциплината слалом и след втория пореден старт за сезона. Днес Попов зае шесто място на слалома за ЕК във Вал ди Фаса (Ит), а ден по-рано бе трети в Обереген. Така той показа, че се намира в много добра спортна форма в началото на сезона. Победата взе лидерът за Световната купа Клеман Ноел (Фр). На 1,15 сек след него остана Александър Стен Олсен (Нор), а трети на 1,25 сек е Джеф Сеймур (САЩ). Попов е на 2,11 сек от победителя, а Камен Златков е 27-и на 7,30 сек. Константин Стоилов завърши 68-и в първия манш и не намери място във втория, където влизат първите 60. Калин Златков пък не завърши І манш. Благодарение на спечелените точки от двата старта Алберт е трети в класирането на слалом за Европейската купа със 100 т, колкото има и Клеман Ноел. Лидер със 180 е Александър Стен Олсен със 180, пред Антон Тремел (Гер) – 106. Камен е 35-и с 6 т.
„С моя екип сме доволни като цяло от това което показах във втория слалом, коментира от Италия Попов. – Тези две европейски купи ги използвахме като генерална репетиция за слалома в Мадона ди Кампильо на 22-и декември. Стартовете в Обереген и Вал ди Фаса станаха много силни, а резултатите ми показват, че вървим в правилната посока“.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори