С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов удържа третото място за Европейската купа

Алберт Попов запази третото място в генералното класиране за Европейската купа в дисциплината слалом и след втория пореден старт за сезона. Днес Попов зае шесто място на слалома за ЕК във Вал ди Фаса (Ит), а ден по-рано бе трети в Обереген. Така той показа, че се намира в много добра спортна форма в началото на сезона. Победата взе лидерът за Световната купа Клеман Ноел (Фр). На 1,15 сек след него остана Александър Стен Олсен (Нор), а трети на 1,25 сек е Джеф Сеймур (САЩ). Попов е на 2,11 сек от победителя, а Камен Златков е 27-и на 7,30 сек. Константин Стоилов завърши 68-и в първия манш и не намери място във втория, където влизат първите 60. Калин Златков пък не завърши І манш. Благодарение на спечелените точки от двата старта Алберт е трети в класирането на слалом за Европейската купа със 100 т, колкото има и Клеман Ноел. Лидер със 180 е Александър Стен Олсен със 180, пред Антон Тремел (Гер) – 106. Камен е 35-и с 6 т.
„С моя екип сме доволни като цяло от това което показах във втория слалом, коментира от Италия Попов. – Тези две европейски купи ги използвахме като генерална репетиция за слалома в Мадона ди Кампильо на 22-и декември. Стартовете в Обереген и Вал ди Фаса станаха много силни, а резултатите ми показват, че вървим в правилната посока“.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Общото събрание на БФСки прие 4-годишна програма за развитие на зимните спортове

Общото събрание на Българската федерация по ски се състоя днес и прие програма за развитие на спортовете в четирите си направления от 2022 до 2026 г.

Италианската скиорка Луиза Бертани избра да се състезава за България

Талантливата италианска алпийка, Луиза Бертани избра да се присъедини към Българската федерация по ски.

Световна купа по сноуборд се завръща в Банско

Банско ще е домакин за трети път на стартове от Световната купа по сноуборд.

генерални спонсори
партньори