С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов удържа третото място за Европейската купа

Алберт Попов запази третото място в генералното класиране за Европейската купа в дисциплината слалом и след втория пореден старт за сезона. Днес Попов зае шесто място на слалома за ЕК във Вал ди Фаса (Ит), а ден по-рано бе трети в Обереген. Така той показа, че се намира в много добра спортна форма в началото на сезона. Победата взе лидерът за Световната купа Клеман Ноел (Фр). На 1,15 сек след него остана Александър Стен Олсен (Нор), а трети на 1,25 сек е Джеф Сеймур (САЩ). Попов е на 2,11 сек от победителя, а Камен Златков е 27-и на 7,30 сек. Константин Стоилов завърши 68-и в първия манш и не намери място във втория, където влизат първите 60. Калин Златков пък не завърши І манш. Благодарение на спечелените точки от двата старта Алберт е трети в класирането на слалом за Европейската купа със 100 т, колкото има и Клеман Ноел. Лидер със 180 е Александър Стен Олсен със 180, пред Антон Тремел (Гер) – 106. Камен е 35-и с 6 т.
„С моя екип сме доволни като цяло от това което показах във втория слалом, коментира от Италия Попов. – Тези две европейски купи ги използвахме като генерална репетиция за слалома в Мадона ди Кампильо на 22-и декември. Стартовете в Обереген и Вал ди Фаса станаха много силни, а резултатите ми показват, че вървим в правилната посока“.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори