С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Призьори от Купа „Александър Логистикс“ на Витоша

Завършиха състезанията по ски бягане за купа „Александър Логистиск“, които се проведоха под Черни връх на Витоша.

Победител при мъжете, в преследването на 6 км с прекъсване в свободен стил в изкачване, е Тодор Малчов (Банско) с 30:13,7 мин. Втори на 15,8 сек е неговият съотборник Даниел Пешков, а трети e Александър Огнянов (Александър Логистикс) на 4:19,4 мин.

При жените, първа е Калина Недялкова (Александър Логистикс) с 41:19,7 мин. Втора е Андрея Дяксова (Александър Логистикс) с 44:24,4 мин, а трета - Елена Георгиева (Рилски скиор) с 56:59,5 мин.

Участниците бяха приветствани от Анатоли Илиев, общински съветник и зам.председател на фондация „София – Европейска столица на спорта“.

Надпреварите за Купа „Александър логистик“ бяха част от възстановеното градско първенство на София по ски бягане, а също така бяха и част от официалния Календар на Българска федерация по ски.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори