С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

59 състезатели от 8 клуба стартираха на Държавното първенство по ски бягане в Боровец

Боровец бе домакин на Държавното първенство по ски бягане за мъже и жени и юноши и девойки над 18 г (14-17 февруари). Участие взеха 59 състезатели от 8 клуба. Организатори на първенството са Българската федерация по ски и Бороспорт АД.

Първа в интервалния старт, класически стил (10 км) при жените е Калина Недялкова (Александър Логистик) с 41:00,5 мин. Тя изпревари с 2:52,5 мин съотборничката си Андреа Дяксова. Трета на 6:18,1 мин е Христина Козарева (Узана 2007).

При мъжете победител в същата дисциплина, но на 15 км е Тодор Малчов (Банско) с 49:10,4 мин. Той изпревари втория Даниел Пешков (Банско) с 57,8 сек. Трети е Александър Огнянов (Александър Логистик) на 3:00,0 мин.

Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки и Георги Кочов, изпълнителен директор на Бороспорт АД.

Пълните резултати от всички дисциплини от държавното първенство проведено на Боровец може да намерите на www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори