С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Тервел Замфиров и Теодора Пенчева са №1 в паралелния слалом за купа „Пампорово“

Тервел Замфиров (Юлен) и Теодора Пенчева (Амер Спортс) спечелиха днешните стартове в паралелния слалом за купа „Пампорово“, които са от календара на ФИС. Организатори на стартовете на 9 и 10 март на писта „Стената“ в родопския курорт бяха БФски и Пампорово АД.

При мъжете днес, Замфиров (№16) се наложи на финала над съотборника си Александър Кръшняк (№15). В малкия финал победата бе за Димитър Ганичев (Амер Спортс).

При жените, Теодора Пенчева победи на финала Савина Димитрова (Юлен). Трета е Андреа Коцинова (Блейд).

В паралелния гигантски слалом проведен на 9 март, първи при мъжете е Кристиян Георгиев (Юлен), а при жените Теодора Пенчева (Амер Спортс).

Най-добрият ни състезател в сноуборда, Радослав Янков не участва, защото вече е в Пианкавало (Италия) за престоящия на 12 март старт за Световната купа в дисциплината паралелен слалом.

Призьорите от двата дни за купа „Пампорово“ бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Виктор Гичев, директор на състезанието и Стефан Присадов СК „Пампорово“. Пълните резултати от двата дни може да намерите на www.bfski.com.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира треньорски семинар по ски алпийски дисциплини

Българска федерация по ски, съвместно със Сдружение "Български професионални ски инструктори" организира спортно-методически семинар по актуални проблеми в алпийските дисциплини. Семинарът ще се проведе в Банско  на 27-28.12.2023г.

Зографски вече е 18-ти за Световната купа

Владимир Зографски вече заема 18-то място в генералното класиране за Световната купа по ски скок след първите 4 старта.

Влади Зографски е в топ 15 на Световната купа в Лилехамер

Силните изяви на Владимир Зографски в Световната купа по ски продължават.

генерални спонсори
партньори