С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов и Юлия Златкова са шампиони в гигантския слалом

Националите Алберт Попов (Мотен) и Юлия Златкова (Юлен) са шампиони на България в гигантския слалом. Стартът, който бе отложен от вчера заради неблагоприятни атмосферни условия в Банско се проведе днес отново на писта „Томба“ при слънчево време и много положителни емоции. Организатори са БФСки и „Юлен“ АД.

В гигантския слалом при мъжете първи е Хю МакАдам (Австралия) с време от 1:50,04 мин. Втори само на 0,06 сек остана сребърният медалист в гигантския слалом от олимпиадата в Пекин 2022 Жан Кранец (Слвн). Алберт Попов е трети на 1,31 сек и взима златото за националното първенство, като най-предно класирал се български състезател в дисциплината. Среброто е за четвъртият днес Константин Стоилов (Витоша ски), а с бронз е Калин Златков (Юлен), който завърши шести.

При жените първа е Тина Робник (Слвн), която е 25-а в световната ранглиста в гигантския слалом. Тя изпревари с 1,99 сек своята сънародничка Ана Буцик. Трета на 3,58 сек е Луиза Бертрани (Ит). От българските алпийки най-напред е Юлия Златкова. Тя е четвърта, но взима златния медал в дисциплината. Петата Лиляна Питова (Банско) е сребърна медалистка от държавното, а шестата Мартина Иванова (Боровец) спечели бронза.

След състезанието бе и официалното награждаване за стартовете от националното първенство и за купа „Пирин“, които се проведоха от 31 март до 4 април в Банско. Сред връчилите наградите бяха Георги Бобев - вицепрезидент на БФСки, Виктор Гичев - директор на състезанията, Георги Главчев - Юлен, Иван Каневчев - БФСки и др. Пълните резултати от стартовете може да намерите на www.bfski.com.

На снимката:
Призьорите в гигантския слалом от държавното първенство Константин Стоилов (вляво), Алберт Попов и Калин Златков (вдясно)

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори