С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Българската федерация по ски се включва на 24-25 септември в Европейската седмица на спорта

Българската федерация по ски (БФСки) ще се включи на 24 и 25 септември в Европейската седмица на спорта.
Инициатива е на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европейския съюз. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за отбелязване на Европейската седмица на спорта на национално ниво. Проектът се реализира с финансиране по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

На 24 септември БФСки ще има свое пространство в #Beactive Спортното селище пред НДК. В него федерацията ще представи дейността си чрез демонстрации и информационни материали. За целта от Словения ще пристигне специална мобилна детска шанца за ски скок. На нея  малчугани от 6 до 10 г ще могат да опитат тръпката от ски скока.

Специални гости на младите таланти ще са звездите на зимните спортове Алберт Попов и Радослав Янков. Те ще разговарят с всички желаещи за ползите от зимните спортове, а също така ще раздават автографи от 16 до 17 ч.

На 25 септември мобилната шанца ще бъде в Самоков с подкрепата на Общината. Там ще има демонстрации по ски скок и желаещите малчугани ще могат да тръгнат по стъпките на голямата ни звезда Владимир Зографски.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Талантите в ски скока със състезания в Симеоново и Самоков

След успешните инициативи на БФСки в София и Самоков с мобилната шанца от Словения, младите таланти мериха сили в нови два старта. На шанците в Симеоново и Самоков бяха поканени момчета и момичета, проявили интерес към ски скока по време на спортния празник #BeActive.

Поредно силно класиране за Зографски в Гран при

Пореден силен резултат регистрира Владимир Зографски в лятната верига Гран при.

Празник за ски скока и в Самоков

Българската федерация по ски и община Самоков организираха днес в парк "Туристическа градина" празник на ски скока.

 

генерални спонсори
партньори