С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Българската федерация по ски се включва на 24-25 септември в Европейската седмица на спорта

Българската федерация по ски (БФСки) ще се включи на 24 и 25 септември в Европейската седмица на спорта.
Инициатива е на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европейския съюз. Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за отбелязване на Европейската седмица на спорта на национално ниво. Проектът се реализира с финансиране по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

На 24 септември БФСки ще има свое пространство в #Beactive Спортното селище пред НДК. В него федерацията ще представи дейността си чрез демонстрации и информационни материали. За целта от Словения ще пристигне специална мобилна детска шанца за ски скок. На нея  малчугани от 6 до 10 г ще могат да опитат тръпката от ски скока.

Специални гости на младите таланти ще са звездите на зимните спортове Алберт Попов и Радослав Янков. Те ще разговарят с всички желаещи за ползите от зимните спортове, а също така ще раздават автографи от 16 до 17 ч.

На 25 септември мобилната шанца ще бъде в Самоков с подкрепата на Общината. Там ще има демонстрации по ски скок и желаещите малчугани ще могат да тръгнат по стъпките на голямата ни звезда Владимир Зографски.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори