С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Възстановиха Балканската купа в алпийските ски

По инициатива на водещите балкански ски федерация Словения, Хърватия, България и Сърбия в календара на ФИС отново се завръщат състезанията от Балканската купа в алпийските ски. Идеята за това бе приета единодушно от общо 17 федерации от балканите, както и от средиземноморския и черноморския район. За последно стартове за Балканската купа в алпийските ски е имало през 2005 г.

Във възстановения формат ще могат да участват всички водещи скиори, като това е и е голям шанс за младите алпийци от балканите, които могат да си подобрят точките, като участват в тези състезания.

Стартът на Балканската купа ще е с два гигантски слалома на 10-11 декември на пистата в Биелашница (Босна и Херцеговина), където през 1984-а се проведоха олимпийските състезания на алпийците от игрите в Сараево. Там Петър Попангелов зае шесто място в слалома. Той е и многократен носител на Балканската купа.

В програмата са още състезания в Кранска гора (Слвн), Копаоник (Сърбия), Загреб (Хърв), Ерзурум (Тур) и Пигадия (Гър), а финалите ще са на 30-31 март в ски курорт №1 на Българи – Банско.

„Това е формат със статут на редовни ФИС състезания, коментира вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев. - Идеята е да има повече стартове през сезона, които да са с награден фонд и подобаващо телевизионно отразяване. Целта ни за в бъдеще е тези състезания да имат статут на Континентална купа“.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори