С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Възстановиха Балканската купа в алпийските ски

По инициатива на водещите балкански ски федерация Словения, Хърватия, България и Сърбия в календара на ФИС отново се завръщат състезанията от Балканската купа в алпийските ски. Идеята за това бе приета единодушно от общо 17 федерации от балканите, както и от средиземноморския и черноморския район. За последно стартове за Балканската купа в алпийските ски е имало през 2005 г.

Във възстановения формат ще могат да участват всички водещи скиори, като това е и е голям шанс за младите алпийци от балканите, които могат да си подобрят точките, като участват в тези състезания.

Стартът на Балканската купа ще е с два гигантски слалома на 10-11 декември на пистата в Биелашница (Босна и Херцеговина), където през 1984-а се проведоха олимпийските състезания на алпийците от игрите в Сараево. Там Петър Попангелов зае шесто място в слалома. Той е и многократен носител на Балканската купа.

В програмата са още състезания в Кранска гора (Слвн), Копаоник (Сърбия), Загреб (Хърв), Ерзурум (Тур) и Пигадия (Гър), а финалите ще са на 30-31 март в ски курорт №1 на Българи – Банско.

„Това е формат със статут на редовни ФИС състезания, коментира вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев. - Идеята е да има повече стартове през сезона, които да са с награден фонд и подобаващо телевизионно отразяване. Целта ни за в бъдеще е тези състезания да имат статут на Континентална купа“.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки уважи тържеството за 70 години на катедра „Снежни спортове“ на НСА

Българската федерация по ски уважи тържеството по повод 70 години на катедра „Зимни спортове“ на НСА „Васил Левски“.

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24.

Томас Бах пожела на Алберт Попов и Радослав Янков да спечелят медали от игрите в Милано и Кортина 2026

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК), Томас Бах се срещна с топ състезателите на Българската федерация по ски (БФСки) Алберт Попов и Радослав Янков

генерални спонсори
партньори