С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Възстановиха Балканската купа в алпийските ски

По инициатива на водещите балкански ски федерация Словения, Хърватия, България и Сърбия в календара на ФИС отново се завръщат състезанията от Балканската купа в алпийските ски. Идеята за това бе приета единодушно от общо 17 федерации от балканите, както и от средиземноморския и черноморския район. За последно стартове за Балканската купа в алпийските ски е имало през 2005 г.

Във възстановения формат ще могат да участват всички водещи скиори, като това е и е голям шанс за младите алпийци от балканите, които могат да си подобрят точките, като участват в тези състезания.

Стартът на Балканската купа ще е с два гигантски слалома на 10-11 декември на пистата в Биелашница (Босна и Херцеговина), където през 1984-а се проведоха олимпийските състезания на алпийците от игрите в Сараево. Там Петър Попангелов зае шесто място в слалома. Той е и многократен носител на Балканската купа.

В програмата са още състезания в Кранска гора (Слвн), Копаоник (Сърбия), Загреб (Хърв), Ерзурум (Тур) и Пигадия (Гър), а финалите ще са на 30-31 март в ски курорт №1 на Българи – Банско.

„Това е формат със статут на редовни ФИС състезания, коментира вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев. - Идеята е да има повече стартове през сезона, които да са с награден фонд и подобаващо телевизионно отразяване. Целта ни за в бъдеще е тези състезания да имат статут на Континентална купа“.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори