С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Възстановиха Балканската купа в алпийските ски

По инициатива на водещите балкански ски федерация Словения, Хърватия, България и Сърбия в календара на ФИС отново се завръщат състезанията от Балканската купа в алпийските ски. Идеята за това бе приета единодушно от общо 17 федерации от балканите, както и от средиземноморския и черноморския район. За последно стартове за Балканската купа в алпийските ски е имало през 2005 г.

Във възстановения формат ще могат да участват всички водещи скиори, като това е и е голям шанс за младите алпийци от балканите, които могат да си подобрят точките, като участват в тези състезания.

Стартът на Балканската купа ще е с два гигантски слалома на 10-11 декември на пистата в Биелашница (Босна и Херцеговина), където през 1984-а се проведоха олимпийските състезания на алпийците от игрите в Сараево. Там Петър Попангелов зае шесто място в слалома. Той е и многократен носител на Балканската купа.

В програмата са още състезания в Кранска гора (Слвн), Копаоник (Сърбия), Загреб (Хърв), Ерзурум (Тур) и Пигадия (Гър), а финалите ще са на 30-31 март в ски курорт №1 на Българи – Банско.

„Това е формат със статут на редовни ФИС състезания, коментира вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев. - Идеята е да има повече стартове през сезона, които да са с награден фонд и подобаващо телевизионно отразяване. Целта ни за в бъдеще е тези състезания да имат статут на Континентална купа“.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори