С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски отново е в топ 30 за Световната купа

Пореден старт със спечелена точка за Световната купа по ски скок направи днес Владимир Зографски. На голямата шанца в Титизее – Нойщад (Гер) българинът влезе в състезанието с 49-и резултат от квалификацията и с известна доза късмет успя да се нареди 30-и след първия скок. Във втория, той не успя да подобри постижението си, с което да се изкачи нагоре в класирането. Българинът събра 201,6 точки след скокове от 127,5 и 117 метра и си осигури една точка за класирането за Световната купа, където вече има 17, които му отреждат 33-о място. Победителят Анже Ланишек (Слвн) зададе стандарта в днешния ден с 272,8 точки. Словенецът скочи 133,5 метра в първия си опит, след който бе втори, а във втория премина 141 метра. На второ място завърши полякът Давид Кубацки, който бе лидер в квалификационните скокове. Кубацки събра 271,5 точки след скокове от 130,5 и 144 метра. Трети с 269,2 точки остана германецът Карл Гайгер, който скочи 135 и 141,5 метра. В класирането за Световната купа по ски скок след първите пет старта, лидер е Кубацки с 370 точки. Втори с 336 излезе Ланишек, а трети с 317 точки е австриецът Щефан Крафт. В неделя в Титизее-Нойщад ще се проведе още едно състезание от Световната купа по ски скок.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори