С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски с личен рекорд за сезона

Владимир Зографски постигна личен рекорд за сезона в Световната купа по ски скок. Във второто състезание на голямата шанца в Титизее-Нойщад (Гер) асът ни завърши на 19-о място, с което подобри 21-вата си позиция от старта във Висла (Полша) през ноември. 29-годишният Зографски направи скокове от 127,5 и 128 метра и получи за тях 250,2 точки. Най-доброто класиране за Зографски за СК е шесто място от състезанието в Куусамо (Финландия) през сезон 2018/19.
"Днес Влади бе по-добър на шанцата от състезанието в петък, коментира Грегор Собчик. - Коригирахме грешките в позицията и първият скок стана почти ОК, но вторият скок беше много късен".

Днес, убедителен победител в състезанието стана Давид Кубацки. Полякът бе лидер след първия скок, в който преодоля 139,5 метра, а във втория дори успя да увеличи полета си до 143 метра и да събере 309,7 точки. В класирането за Световната купа след шест индивидуални състезания първи е Кубацки с 470 точки, пред Ланишек с 417 и Крафт с 377. Зографски е на 32-ро място с 29 точки. Следващите стартове от Световната купа по ски скок са на 17 и 18 декември в Енгелберг (Швейцария).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

„Научи се да караш ски“ на Беклемето преключи със 188 обучени деца

Точно 188 деца от 1 до 4 клас завършиха своето обучение на Беклемето по ски и ски бягане в 15-ото издание на „Научи се да караш ски“.

Алберт Попов получи приза за „Спортист №1 на София“ за 2023 г

Попов заслужи признанието „Спортист №1 на София за 2023 г.“ с първия си подиум в Световната купа по алпийски ски при третото място на слалома в Палисейдс Тахо и с 15-ата позиция в крайното класиране за дисциплината през сезона.

 

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

На 10 февруари 2024 г. Visa България, Българската федерация по ски (БФСки) и Fibank (Първа инвестиционна банка) организираха специална гала вечеря, която обедини известни личности около кауза на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

 

генерални спонсори
партньори