С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски с личен рекорд за сезона

Владимир Зографски постигна личен рекорд за сезона в Световната купа по ски скок. Във второто състезание на голямата шанца в Титизее-Нойщад (Гер) асът ни завърши на 19-о място, с което подобри 21-вата си позиция от старта във Висла (Полша) през ноември. 29-годишният Зографски направи скокове от 127,5 и 128 метра и получи за тях 250,2 точки. Най-доброто класиране за Зографски за СК е шесто място от състезанието в Куусамо (Финландия) през сезон 2018/19.
"Днес Влади бе по-добър на шанцата от състезанието в петък, коментира Грегор Собчик. - Коригирахме грешките в позицията и първият скок стана почти ОК, но вторият скок беше много късен".

Днес, убедителен победител в състезанието стана Давид Кубацки. Полякът бе лидер след първия скок, в който преодоля 139,5 метра, а във втория дори успя да увеличи полета си до 143 метра и да събере 309,7 точки. В класирането за Световната купа след шест индивидуални състезания първи е Кубацки с 470 точки, пред Ланишек с 417 и Крафт с 377. Зографски е на 32-ро място с 29 точки. Следващите стартове от Световната купа по ски скок са на 17 и 18 декември в Енгелберг (Швейцария).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори