С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски с личен рекорд за сезона

Владимир Зографски постигна личен рекорд за сезона в Световната купа по ски скок. Във второто състезание на голямата шанца в Титизее-Нойщад (Гер) асът ни завърши на 19-о място, с което подобри 21-вата си позиция от старта във Висла (Полша) през ноември. 29-годишният Зографски направи скокове от 127,5 и 128 метра и получи за тях 250,2 точки. Най-доброто класиране за Зографски за СК е шесто място от състезанието в Куусамо (Финландия) през сезон 2018/19.
"Днес Влади бе по-добър на шанцата от състезанието в петък, коментира Грегор Собчик. - Коригирахме грешките в позицията и първият скок стана почти ОК, но вторият скок беше много късен".

Днес, убедителен победител в състезанието стана Давид Кубацки. Полякът бе лидер след първия скок, в който преодоля 139,5 метра, а във втория дори успя да увеличи полета си до 143 метра и да събере 309,7 точки. В класирането за Световната купа след шест индивидуални състезания първи е Кубацки с 470 точки, пред Ланишек с 417 и Крафт с 377. Зографски е на 32-ро място с 29 точки. Следващите стартове от Световната купа по ски скок са на 17 и 18 декември в Енгелберг (Швейцария).

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

78 състезатели стартираха в първото издание на Купа „София“ – ролери

Първото издание на Купа „София“ с ролери събра днес в Южния парк на столицата 78 състезатели от всички възрастови групи и от 6 клуба.

10 дни до старта на надпреварата с ролкови ски в София

Точно 10 дни остават до старта на атрактивната надпревара с ролкови ски – Купа „София“

Калин Златков със силен резултат на слалом в Нова Зеландия

Калин Златков зае престижното 11-то място на слалома в Кардрона (Нова Зеландия)

генерални спонсори
партньори