С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радослав Янков влезе в топ 16 на Световната купа в Италия

Най-добрият български сноубордист, Радослав Янков влезе във финалните 16 на състезанието по паралелен гигантски слалом за Световната купа в италианския зимен център Кортина д'Ампецо. В битката за влизане в осмицата обаче Радо изостана с 48 стотни на Роланд Фишналер. 42-годишният италианец бе дал най-добро време в квалификациите, докато Янков ги влезе като 16-и.
По-късно Роланд Фишналер спечели третия кръг за Световната купа, след като във финала победи австриеца Андреас Промегер с 13 стотни.
В малкия финал, друг италианец - Аарон Марч, изпревари словенеца Жан Кошир с 56 стотни. Янков остана на 16-а позиция, но за първи път през сезона преодоля квалификациите. Той спечели 15 точки за Световната купа и вече има 22 за сезона. В дисциплината води Андреас Промегер със 198 точки, пред Фишналер със 180. Следващият кръг за Световната купа ще бъде в австрийския курорт Бад Гащайн на 10-11 януари 2023 г.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори