С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радослав Янков влезе в топ 16 на Световната купа в Италия

Най-добрият български сноубордист, Радослав Янков влезе във финалните 16 на състезанието по паралелен гигантски слалом за Световната купа в италианския зимен център Кортина д'Ампецо. В битката за влизане в осмицата обаче Радо изостана с 48 стотни на Роланд Фишналер. 42-годишният италианец бе дал най-добро време в квалификациите, докато Янков ги влезе като 16-и.
По-късно Роланд Фишналер спечели третия кръг за Световната купа, след като във финала победи австриеца Андреас Промегер с 13 стотни.
В малкия финал, друг италианец - Аарон Марч, изпревари словенеца Жан Кошир с 56 стотни. Янков остана на 16-а позиция, но за първи път през сезона преодоля квалификациите. Той спечели 15 точки за Световната купа и вече има 22 за сезона. В дисциплината води Андреас Промегер със 198 точки, пред Фишналер със 180. Следващият кръг за Световната купа ще бъде в австрийския курорт Бад Гащайн на 10-11 януари 2023 г.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори