С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Точки за Влади Зографски и в Енгелберг

Владимир Зографски завърши на 29-о място на голямата шанца в старта за Световната купа в Енгелберг (Швейц). Той направи скокове от 126,5 метра и 120,5 метра, като събра 221 точки.
Победата спечели полякът Давид Кубацки, за когото това бе четвърта през сезона. Той направи скокове от 141,5 и 135,5 метра, но получи и най-добри оценки за стил, като премина бариерата от 300 точки – 300,4.
На второ място остана австриецът Мануел Фетнер с 297,2 точки и два скока по 138 метра.
Третото място е за словенеца Анце Ланишек с 293,7 точки и скокове от 135 и 142 метра. В генералното класиране продължава да води убедително Давид Кубацки с 650 точки, втори е Анже Ланишек с 576, а на трета позиция е австриецът Щефан Крафт с 467 точки.
Владимир Зографски е на 33-а позиция с 31 точки в генералното класиране за сезона.
Следващото състезание е в германския курорт Оберстдорф, където квалификациите започват на 28 декември.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

генерални спонсори
партньори