С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Влади Зографски започва 2023-та с двубой срещу Щефан Крафт в Гармиш-Партенкирхен

Владимир Зографски стартира 2023-та година с участие във финалите на втория турнир от "Четирите шанци". Вчера самоковецът преодоля квалификацията в Гармиш-Партенкирхен (Гер).
Зографски се приземи на 112,5 метра, за които получи 100,3 точки. Те му отредиха 40-о място и двубой днес с Щефан Крафт. Австриецът завърши квалификацията на 11-а позиция със 125,7 точки точки след скок от 131 .
Победител в квалификацията е Давид Кубацки (Пол). Лидерът в генералното класиране за Световната купа прелетя 140,5 метра и заслужи 143,2 точки.
Финалите в Гармиш-Партенкирхен са днес от 15:00 часа (българско време) и ще бъдат излъчени пряко в програмата на Евроспорт. В първия старт от "Четирите шанци" Зографски зае 21-о място.
фото Тадеуш Миежински

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори