С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Владимир Зографски с нови точки от "Четирите шанци"

Владимир Зографски завърши на 23-то място в Инсбрук в третото състезание от веригата "Четирите шанци", която е част от Световната купа по ски скок.
29-годишният Зографски направи скокове 116 и 115,5 метра, за които получи точно 209 точки.
Първи в надпреварата стана Давид Кубацки. Полякът преодоля 127 и 121,5 метра при двата си скока и това му стигна да събере 265,2 точки, с които изпревари победителя от първите две състезания в Оберстдорф и Гармиш-Партенкирхен Халвор Егнер Гранеруд.
Преди последното състезание от "Четирите шанци" в Бишофсхофен в петък лидер в класирането за "Златния орел" с 877,8 точки е Гранеруд. Втори с 854,5 точки е Кубацки, а трети с 823,5 точки и само теоретични шансове за краен успех е Ланишек. Владимир Зографски е на 24-то място с 516,6 точки.
В генералното класиране за Световната купа първи е Кубацки с 870 точки. Ланишек е втори със 742, а на трето място е Гранеруд с 696 т.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори