С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Алберт Попов вече достигна 100 точки за Световната купа

Звездата на българските ски Алберт Попов завърши на 11-о място в слалома за Световната купа в Кицбюел (Ав).
Пред погледа на големия актьор Арнолд Шварценегер, който в събота изгледа и спускането, най-добрият български алпиец направи солиден първи манш, в който финишира 9-и. След финалното спускане 25-годишният софиянец зае 11-то място. Вторият ни участник днес в Кицбюел – Камен Златков, не завърши първия манш.
Победата бе за Даниел Юл, който дублира успеха си в Кицбюел от 2020 г. Швейцарецът спечели за втори път през сезона, след като бе най-бърз и в Мадона ди Кампильо (Италия) преди месец. За Малкия кристален глобус в дисциплината лидер е Братен с 370 точки, пред сънародника си Хенкрик Кристоферсен с 365 и Юл с 334. Попов е 15-и със 100 пункта.
В генералното класиране за Световната купа начело продължава да бъде Марко Одермат (Швейцария) с 1186 точки, пред Александър Омод Килде (Норвегия) с 961 и Кристоферсен с 665.
Във вторник Алберт и Камен ще карат в нощния слалом в Шладминг (Ав). Евроспорт ще го излъчи на живо.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори