С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Андреа Коцинова е пета на бордъркрос на Олимпийския фестивал в Италия

След сребърния медал в отборния гигантски слалом на сноуборд, днес Андреа Коцинова отвоюва пето място в бордъркроса от Олимпийския младежки европейски фестивал в Италия. 16-годишната Коцинова влезе с пето време в директните елиминации, а Яна Тумбева с 11-о. Коцинова спечели своята четвъртфинална серия, но Тумбева с трето място отпадна. На полуфиналите Коцинова завърши четвърта, това й отреди място в малкия финал, където безапелационно бе най-бърза и си осигури петото място в крайното класиране. Шампионка стана французойката Фелисие Лайхт.

Андреа Коцинова е представителка на клуб „Блейд“, където в последните 7 години тренира при Виктор Жеков, баща на световната звезда в този спорт Александра Жекова. На младежките олимпийски фестивали на БОК в Осогово, Коцинова има спечелени два златни, два сребърни и един бронзов медала.
При момчетата в бордъркроса, Иван Иванов даде 10-о време в квалификациите и влезе директно на ¼-финал, докато Мартин Костов бе 14-и и премина успешно през осминафиналите, но след това отпадна в битката за влизане в Топ 8. Иванов също не можа да се класира за полуфиналите. Титлата грабна Ахил Лельо от Франция.

В алпийските ски, Бояна Радева се нареди 34-та на слалом. Внучката на Боян Радев бе 41-ва в първия манш. Другата ни представителка, Елена Стоилова не завърши първото спускане. В същата дисциплина при момчетата, Борислав Хаджистоянов бе 19-и, а Атанас Петров 44-ти след първия манш, но и двамата не завършиха във втория. На гигантски слалом Радева не стартира, а Елена Стоилова завърши 45, след като бе 53-а в първия манш. Титлата грабна Лудовика Риги от Италия.

В квалификациите на сноуборд слоупстайл, Кристиян Крумов се нареди на 16-о място с най-добра оценка 35.5, а само най-добрите 10 се класираха за финалите утре.

В ски-бягането на 5 км свободен стил, Ивайла Василева се класира 60-а, на 4.41 мин. от шампионката Марго Тирло от Франция. В квалификациите на спринт класически стил Дани Чолаков се нареди 46-и, а Даниела Йорданова - 56-а и така двамата не намериха място сред четвъртфиналистите.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори