С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

БОК награди медалистите от Европейския младежки олимпийски фестивал и техните треньори

Българският олимпийски комитет награди медалистите от Зимния европейски младежки олимпийски фестивал във Фриули, Венеция Джулия 2023. Младите таланти получиха наградите от президента на БОК Стефка Костадинова. На церемонията в Гранд хотел София присъства и президентът на Българска федерация ски, член на Съвета на ФИС и вицепрезидент на БОК Цеко Минев.
На завършилия през уикенда олимпийски фестивал, младите български състезатели спечелиха три медала - два сребърни и един бронзов, всички в сноуборда. Това е най-доброто постижение от създаването на зимния Европейски младежки олимпийски фестивал, началото на който е поставено в Аоста през 1993 година.
Петър Гергьовски спечели сребро в паралелния гигантски слалом, Андреа Коцинова и Тервел Замфиров сребро в отборния гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Състезателите получиха златна значка от БОК. Наградени бяха и техните треньори Анатолий Замфиров, Сотир Марков и Виктор Жеков.
"Много съм горда с постиженията ви. Доказахте, че зимният спорт в България е жив. Пожелавам ви да имате самочувствие, че сте българи. Сигурна съм, че вашият спортен път тепърва престои", каза Стефка Костадинова.
"Вие нагледно олицетворявате нашите дълги усилия да постигнем успехи в зимните спортове. Първо това стана в сноуборда с Александра Жекова и Радослав Янков, а сега вие показахте, че няма да има дупка след тях. Това, което се случва показва, че сме на прав път. Благодаря на БОК за подкрепата. Ние сме едно задружно семейство и показваме на всички как трябва да се развива спортът и че сме горди българи", заяви Цеко Минев.
Генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който бе водач на делегацията ни на фестивала и видя на живо успехите на талантите ни също ги поздрави.
"За мен беше чест да присъствам на това спортно събитие. "Много съм горд от спечелените медали от българските спортисти и от цялостното представяне на младите ни таланти. Преди 16 години, когато Радо Янков спечели златния медал в сноуборда на младежкия олимпийски фестивал в Хака си пожелахме да направим така, че той да се развие и да го запазим за спорта. Успяхме и Радо разви потенциала си. Сега трябва да си пожелаем същото за всички тези таланти, които са тук. На добър час и ви пожелавам още много успехи", заяви Горанов в приветствието си съм младите таланти и техните треньори.
Младата надежда на българския сноуборд - Андреа Коцинова, сподели, че мечтата ѝ да достигне до олимпийското злато.
Много се радвам от постигнатите резултати. Много благодаря на треньорите ми, които ми помогнаха с цялата подготовка. Отидох на състезанието без очаквания и просто исках да дам най-доброто от себе си и да покажа резултат. Да, медалите ми вдъхват увереност и ме окуражават да продължа да се занимавам със сноуборд. Мечтите ми стигат до олимпийското злато“, каза Коцинова.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори