С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радослав Янков с втора победа за купа "Пампорово"

Радослав Янков спечели и втория паралелен слалом от календара на ФИС при мъжете за купа "Пампорово".

В повторение на финала от вчерашното първо състезание в дисциплината, Янков отново беше по-бърз от Петър Гергьовски на трасето на писта "Стената" и си осигури първото място.
Трети се класира Кристиан Георгиев, който, както и в сряда, надделя над Димитър Ганичев в малкия финал. В надпреварата организирана от БФСки и "Пампорово" АД участваха и двама румънски състезатели, като Тома-Андрей Захареску отпадна на четвъртфиналите и се нареди седми, а Адриан Теодореску завърши десети.

В паралелния слалом при жените триумфира Живка Узунова, която във финала спечели срещу победителката от вчера Теодора Пенчева. Андреа Коцинова се класира трета след успех в малкия финал над Яна Тумбева. Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Виктор Гичев, директор на състезанието и Стефан Присадов от "Пампорово" АД.

Стартовете в Пампорово са част от подготовка на водещите български сноубордисти за Световното първенство в Бакуриани (Грузия) -  стартовете в паралелните дисциплини, на което са насрочени за 19 и 21 февруари.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Перспективите пред България да бъде домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2028 г. бяха обсъдени на работна среща в президентската институция

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри

Фотоизложба представя 100-годишнината на ски спорта в България

При голям интерес Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриха днес фотоизложбата „100 години ски спорт в България“.

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

генерални спонсори
партньори