С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Радослав Янков с втора победа за купа "Пампорово"

Радослав Янков спечели и втория паралелен слалом от календара на ФИС при мъжете за купа "Пампорово".

В повторение на финала от вчерашното първо състезание в дисциплината, Янков отново беше по-бърз от Петър Гергьовски на трасето на писта "Стената" и си осигури първото място.
Трети се класира Кристиан Георгиев, който, както и в сряда, надделя над Димитър Ганичев в малкия финал. В надпреварата организирана от БФСки и "Пампорово" АД участваха и двама румънски състезатели, като Тома-Андрей Захареску отпадна на четвъртфиналите и се нареди седми, а Адриан Теодореску завърши десети.

В паралелния слалом при жените триумфира Живка Узунова, която във финала спечели срещу победителката от вчера Теодора Пенчева. Андреа Коцинова се класира трета след успех в малкия финал над Яна Тумбева. Призьорите бяха наградени от Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Виктор Гичев, директор на състезанието и Стефан Присадов от "Пампорово" АД.

Стартовете в Пампорово са част от подготовка на водещите български сноубордисти за Световното първенство в Бакуриани (Грузия) -  стартовете в паралелните дисциплини, на което са насрочени за 19 и 21 февруари.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори