С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Журналистите избраха за трети път Георги Атанасов за треньор №1 на месеца

Спортните журналисти избраха Георги Атанасов-Джоко за треньор №1 на България за месец януари 2023. Треньорът на аса ни в сноуборда Радослав Янков изпревари за първото място Камило Плачи (волейбол, мъже Хебър) и Ален Шмит (джудо - национален отбор). Анкетата по традиция се организира от пресклуб "България". През януари, под ръководството на Атанасов, най-добрият ни сноубордист достигна до малкия финал в паралелния слалом от Световната купа в Банско.

По време на награждаването днес, Георги Атанасов благодари за традиционния „Златен трикольор“, с който беше отличен за трети път. Другите две бижута му бяха връчени през януари и март 2016 г., когато Радо Янков имаше победа, второ място в стартовете за Световната купа и стана носител на трофея в генералното класиране на паралелните дисциплини. През 2017 г. сноубордистът се пребори за малкия световен глобус на FIS и завърши на второ място в генералното класиране за сезона.
"Целта пред Радослав Янков е влизане в първата осмица на Световното първенство по сноуборд в Грузия между 19 февруари и 5 март", заяви треньорът на българския състезател Георги Атанасов пред журналистите.
"Радо е здрав, чувства се добре. Надявам се, че вървим в правилната посока. Раждането на неговата дъщеря му даде още по-голям стимул. Надявам се да има по-добри резултати и да влезе в топ 8", заяви Атанасов на пресконференция.
На предстоящия световен шампион в Грузия ще участват Радослав Янков и Теодора Пенчева.
"За по-младите ще оставим повече време за подготовка за предстоящото Световно първенство за юноши в Банско през март. Все още не са готови за толкова голям форум при мъжете и жените. Трябва да натрупат повече опит и имат нужда от стартове на по-ниско ниво, за да натрупат нужното самочувствие", каза още Георги Атанасов.

Радослав Янков ще участва в стартовете в паралелните дисциплини на 19 и 21 февруари по време на Световното първенство в Бакуриани.
В сряда и четвъртък най-добрият български сноубордист спечели паралелния слалом на ФИС при мъжете за купа "Пампорово" в едноименния планински курорт.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори