С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Уникално! Алберт Попов се качи на подиума в Световната купа

Звездата на българските ски Алберт Попов се качи за първи път на подиума в старт за Световната купа. Това стана след уникална драма в непрекъснатия снеговалеж в Палисейдс Тахо (Калифорния). Аби бе 25-ти след първия манш, но с първо време във втория раздели третото място с олимпийския шампион Клеман Ноел (Фр). Във второто спускане, в което трасето реди треньорът на Аби - Иво Борисов, нашият ас поведе в класирането с перфектно спускане. След него снеговалежът се засили и съперниците му един след друг финишираха след него. Единствено световният шампион при младежите за 2023 Александър Стен Олсен (Нор) успя да подобри времето на Попов, както и сънародника му Тимон Хоген. След това и сребърният медалист от световното в Куршевел, Александрос Йоанис Гинис (Гър) също даде по-добро време от Попов и в един момент се виждаше победител. След края на състезанието обаче стана ясно, че съдиите разглеждат под лупа карането на Гинис и по специално един момент, в който му хваща кол. Дебатите продължиха над 30 минути и в крайна сметка гъркът бе дисквалифициран. Така Аби се качи на подиума, като трети. Последният подиум за СК за България е на 16 декември 1984 г, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Ит). С класирането си днес, Алберт си заслужи 60 точки за СК и вече е 16-ти със 160 т, което е рекорд за Попов в кариерата му. Алберт, който е състезател на СК "Мотен" дебютира в Световната купа на 26 октомври 2016-та година на гигантския слалом в Зьолден (Ав)

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори