С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Уникално! Алберт Попов се качи на подиума в Световната купа

Звездата на българските ски Алберт Попов се качи за първи път на подиума в старт за Световната купа. Това стана след уникална драма в непрекъснатия снеговалеж в Палисейдс Тахо (Калифорния). Аби бе 25-ти след първия манш, но с първо време във втория раздели третото място с олимпийския шампион Клеман Ноел (Фр). Във второто спускане, в което трасето реди треньорът на Аби - Иво Борисов, нашият ас поведе в класирането с перфектно спускане. След него снеговалежът се засили и съперниците му един след друг финишираха след него. Единствено световният шампион при младежите за 2023 Александър Стен Олсен (Нор) успя да подобри времето на Попов, както и сънародника му Тимон Хоген. След това и сребърният медалист от световното в Куршевел, Александрос Йоанис Гинис (Гър) също даде по-добро време от Попов и в един момент се виждаше победител. След края на състезанието обаче стана ясно, че съдиите разглеждат под лупа карането на Гинис и по специално един момент, в който му хваща кол. Дебатите продължиха над 30 минути и в крайна сметка гъркът бе дисквалифициран. Така Аби се качи на подиума, като трети. Последният подиум за СК за България е на 16 декември 1984 г, когато Петър Попангелов завършва трети на слалома в Мадона ди Кампильо (Ит). С класирането си днес, Алберт си заслужи 60 точки за СК и вече е 16-ти със 160 т, което е рекорд за Попов в кариерата му. Алберт, който е състезател на СК "Мотен" дебютира в Световната купа на 26 октомври 2016-та година на гигантския слалом в Зьолден (Ав)

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира треньорски семинар по ски алпийски дисциплини

Българска федерация по ски, съвместно със Сдружение "Български професионални ски инструктори" организира спортно-методически семинар по актуални проблеми в алпийските дисциплини. Семинарът ще се проведе в Банско  на 27-28.12.2023г.

Зографски вече е 18-ти за Световната купа

Владимир Зографски вече заема 18-то място в генералното класиране за Световната купа по ски скок след първите 4 старта.

Влади Зографски е в топ 15 на Световната купа в Лилехамер

Силните изяви на Владимир Зографски в Световната купа по ски продължават.

генерални спонсори
партньори