С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Съветът на ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24. Това стана по време на пролетната сесия на Съвета, която се проведе в Цюрих на 24 май. Днес пак там се провежда и 54-ия конгрес на ФИС.

Според календара за новия сезон, България за първи път в историята си ще домакинства в един сезон на стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини и сноуборд. Най-добрите алпийци ще карат в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом. Стартовете ще са на 10 и 11 февруари 2024 г. в Банско. Курортът приема тези две дисциплини за втори път след 2012 г.
Пампорово пък ще приеме за първи път състезания от ранг Световна купа по сноуборд. Двата старта в паралелния слалом ще се проведат на 20 и 21 януари 2024 г.
Доверието което ФИС гласува на България е в резултат на отличната работа, която федерацията извърши при организирането на Световни купи по ски и сноуборд от 2007 г насам. За този период страната ни е организирала 8 СК в ските и 3 в сноуборда в Банско и една Световна купа по сноуборд в София, а също така и световни младежки първенства по ски и сноуборд. От 2003 г насам Банско, Боровец, Пампорово и Осогово са приели и 13 европейски купи в алпийските ски и сноуборд, които също са проведени на най-високо ниво.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори