С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

ФИС с отлична оценка за детските стартове по ски за Купа „Капи“

Най-голямото международно състезание по ски за деца в България – купа „Капи“ събра в Банско 200 таланти от рекордните за този ранг надпревари 12 държави. Организатори на събитието бяха „Юлен“ АД и БФСки.

Двата старта (гигантски слалом и слалом) за момчета и момичета до 14 и 16 години бяха изгледани на живо лично от Кармела Фернандес (Анд), секретар на Международната организация за детски състезания по ски към ФИС. „Впечатлена съм от това, което видях тук в Банско. Организацията беше перфектна и всички деца останаха много доволни. Имате всички шансове да организирате голямо състезание под егидата на ФИС“, коментира Фернандес.

Оценката на представителката на ФИС дава големи шансове това състезание да бъде включено в най-престижната верига от детски състезания по ски в Европа. В днешния слалом, проведен на писта „Томба“ при момичетата до 14 години, първа е Лилия Хаджистоянова (Юлен), а при момчетата – Йордан Стойчев (Юлен). При момичетата до 16 години първа е Алис Бонд (Вбр), а при момчетата - Аспарух Соколов (Витоша ски).

В гигантския слалом, проведен вчера, първа при момичетата до 14 години отново е Лилия Хаджистоянова (Юлен), а при момчетата - Йордан Стойчев (Юлен). Първа при момичетата 16 години е Елена Главчева (Юлен), а при момчетата в тази възрастова група №1 е Аспарух Соколов (Витоша ски).

Пълните резултати са качени на сайта www.bfski.bg. Призьорите от двата дни бяха наградени от Кармела Фернандес, Георги Бобев, вицепрезидент на БФСки, Стойчо Баненски, кмет на Банско, Фатих Кюйчи, технически делегат, Георги Попов („Юлен“) и Виктор Гичев, БФСки и рейс директор.

 
Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки организира за първи тренировъчен лагер по сноуборд на ФИС в България

Българската федерация по ски организира за първи път тренировъчен лагер под егидата на ФИС по алпийски сноуборд.

Завърши финалният лагер на „Научи се да караш ски“

С много емоции, нови умения в ските и нови приятелства завърши финалният лагер от 15-то издание на проекта „Научи се да караш ски“.

Кристиан Георгиев взе титлата и в паралелния слалом

Кристиан Георгиев (Юлен) взе златото и в паралелния слалом

генерални спонсори
партньори