С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Топ 15 за Алберт Попов в Аделбоден

Пореден силен резултат в Световната купа по ски постигна днес водещият ни алпиец Алберт Попов. Националът зае 15-то място в слалома на легендарната писта „Кьонингсбергли“ в Аделбоден (Швейц). Заради топлото време трасето бе направено изцяло с изкуствен сняг и заледено с вода и сол, което го направи много тежко за всички участници. Това бе и вторият пореден старт след слалома в Гармиш-Партенкирхен, който се проведе при екстремни условия.
Въпреки трудностите, и в четвъртия пореден старт за СК в дисциплината, Попов спечели точки, което досега не бе правил през годините. Вторият ни участник в Аделбоден, Камен Златков остана на 90 стотни от попадане в топ 30 за втория манш. Победата в слалома взе Лукас Броотен (Нор). Втори, на 0.71 зад него завърши сънародникът му Атле Лий Макграт, а трети на 0,92 сек е Линус Щрасер (Гер). С победата си днес, Броотен отново поведе в класирането за купата в слалома. Той има 250 т, а Алберт Попов е 15-ти със 76 т. Скиорите остават в Швейцария и идната седмица. Във Венген, на пистата „Лауберхорн“ ще има 3 старта при мъжете (Супер-Г, спускане и слалом). В най-техничната дисциплина, която ще е на 15 януари ще видим отново Алберт Попов и Камен Златков.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори