С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Топ 15 за Алберт Попов в Аделбоден

Пореден силен резултат в Световната купа по ски постигна днес водещият ни алпиец Алберт Попов. Националът зае 15-то място в слалома на легендарната писта „Кьонингсбергли“ в Аделбоден (Швейц). Заради топлото време трасето бе направено изцяло с изкуствен сняг и заледено с вода и сол, което го направи много тежко за всички участници. Това бе и вторият пореден старт след слалома в Гармиш-Партенкирхен, който се проведе при екстремни условия.
Въпреки трудностите, и в четвъртия пореден старт за СК в дисциплината, Попов спечели точки, което досега не бе правил през годините. Вторият ни участник в Аделбоден, Камен Златков остана на 90 стотни от попадане в топ 30 за втория манш. Победата в слалома взе Лукас Броотен (Нор). Втори, на 0.71 зад него завърши сънародникът му Атле Лий Макграт, а трети на 0,92 сек е Линус Щрасер (Гер). С победата си днес, Броотен отново поведе в класирането за купата в слалома. Той има 250 т, а Алберт Попов е 15-ти със 76 т. Скиорите остават в Швейцария и идната седмица. Във Венген, на пистата „Лауберхорн“ ще има 3 старта при мъжете (Супер-Г, спускане и слалом). В най-техничната дисциплина, която ще е на 15 януари ще видим отново Алберт Попов и Камен Златков.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

Зографски със 17-то място на голямата шанца в Рука

Владимир Зографски зае 17-то място във втория старт за Световната купа за новия сезон на голямата шанца в Рука (Финл).

Алберт Попов продължава с тренировките в Кабдалис

Най-добрият български алпиец Алберт Попов продължава тренировките в шведския курорт Кабдалис. Попов и неговият екип са там вече втора седмица.

Даниел Пешков и Калина Недялкова с по 2 титли от държавното с ролкови ски

Даниел Пешков (Банско) и Калина Недялкова (Александър Логистик) спечелиха до момента по две титли от лятното държавно по ски бягане с ролкови ски.

генерални спонсори
партньори