С използването на сайта Вие приемате, че използваме "бисквитки" за подобряване и персонализиране на съдържанието, както и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. Съгласявам се

Трети медал за България на олимпийския фестивал в Италия

Младите български сноубордисти спечелиха трети медал на продължаващия в

Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос, Андреа Коцинова и Иван Иванов отвоюваха бронз. Във финала нашите
отстъпиха единствено пред двата тима на Франция. Дотогава Андреа и Иван имаха само победи по пътя към големия финал. Другата ни двойка - Мартин Костов и Яна Тумбева – стигна до малкия финал, където финишира четвърта и това й отреди осмо място в крайното класиране. Коцинова е състезателка на клуб „Блейд“ с треньор Виктор Жеков, а Иванов представлява клуб „Мотен“ с треньор Сотир Марков.

Това е трети медал за България на фестивала и втори за Коцинова след като Петър Гергьовски бе вицешампион в паралелния гигатски слалом, а Андреа и Тервел Замфиров спечелиха сребро в отборния гигантски слалом - и трите ни отличия са в сноуборда.

В гигантския слалом на алпийските ски, Атанас Петров се класира днес 44-ти, след като бе 46-и в първото спускане, а Борислав Хаджистоянов не завърши първия манш.

Пл. Вълков, пресаташе БФСКИ

БФСки проведе годишното отчетно общо събрание

Българската федерация по ски проведе днес годишното отчетно общо събрание.

Президентът на БФСки Цеко Минев бе преизбран на член на Изпълкома на ФИС

Цеко Минев бе преизбран днес за трети пореден път за член на Изпълкома на Международната федерация по ски

БФСки награди най-добрите за сезон 2023/24

Българската федерация по ски награди на официална церемония днес най-добрите състезатели в отделните направления за сезон 2023/2024.

генерални спонсори
партньори